Schaapskuddes in Drenthe hebben goed jaar in 2018

geplaatst in: Nieuws | 0

De gezamenlijke tien Schaapskuddes van Drenthe kijken terug op een goed jaar met veel reuring. De topper was natuurlijk de opening van de schaapskooi Bargerveen door Koning Willem Alexander. De Koning nam daarbij ruim de tijd om met herder Luuc Bos het wel en wee van de kudde door te nemen.

In het voorjaar werd de nieuwe kooi in Ruinen geopend door gedeputeerde Jumelet en wethouder Jan ten Kate. Ook daar was het een drukte van jewelste. De vele lammetjesdagen zijn weer goed bezocht evenals de schaapscheerderfeesten, de wolfairs en de vele andere activiteiten. Honderduizenden mensen hebben genoten van de Drentse kuddes door een bezoek te brengen, of de kuddes in het veld tegen te komen. De schaapskuddes in Drenthe zijn en blijven een sterk merk voor Drenthe als Cultureel Erfgoed en als toeristische trekpleister.

De wolf heeft voor de kuddes gelukkig nog geen problemen opgeleverd, wel zijn we ons aan het voorbereiden om mogelijke aanvallen van wolven op de kuddes te voorkomen. Preventie met goede wolfwerende rasters wordt een noodzaak. We hopen dit probleem samen met de provincie en de terreinbeheerders op te lossen.

Koning op bezoek bij schaapskooi DSC03138bb DSC03125 DSC02689 DSC02551